Prajitura lamaita cu foi
Ingrediente
- Aluat:
- cca 700g faina
- 3 oua
- 9 linguri zahar pudra
- 9 linguri ulei
- 9 linguri lapte
- 2 pliculete zahar vanilat
- un praf de sare
- o lingurita amoniac
- Crema:
- 300 g unt gras
- 8 linguri faina
- 8 linguri de zahar
- un litru de lapte
- esenta de vanilie(dupa gust)
- coaja si sucul de la o lamaie
- Mod de preparare
- O prajitura simpla, gustoasa care ti se topeste in gura….o prajitura cu dor de copilarie.
- Aluat
- Intr-un vas mixam ouale cu praful de sare, zaharul si zaharul vanilat.Adaugam uleiul si laptele apoi amoniacul stins in otet. Incepem sa adaugam faina amestecand la inceput cu o lingura apoi framantam cu mana un aluat potrivit de tare .Cand aluatul nu se mai lipeste de maini il lasam la odihnit jumatate de ora la temperature camerei dupa care il vom imparti in patru parti egale. Vom face patru foi pe care le coacem pe dosul tavii .Eu am intins aluatul direct pe hartie de copt apoi l-am transferat cu totul pe fundul tavii. Foile se coc la foc potrivit 7-8 minute in cuptorul preincalzit.
- Crema
- Amestecam intr-o craticioara faina,zaharul ,laptele,coaja si sucul de lamaie apoi punem pe foc mic si fierbem . Amestecam continuu cu telul pana compozitia se ingroasa. Dam cratita deoparte si adaugam esenta de vanilie.Dupa ce crema s-a racit adaugam untul si mixam bine pana la omogenizare.
- Asamblare
- In tava pe fundul careia am copt foile vom monta prajitura.Impartim crema in trei apoi punem prima foaie pe care intindem o parte din crema,punem si a doua foaie si apasam usor. Procedam la fel pana terminam foile si crema. Punem o folie de plastic peste prajitura apoi punem o greutate (eu am pus un tocator) si lasam la rece pana a doua zi cand foile se vor inmuia. Portionam prajitura si o servim rece.
No comments:
Post a Comment